Strefa Członkowska
EN

Samochód w subskrypcji jak serwis streamingowy. Arval wprowadza nową usługę dla klientów indywidualnych i mikrofirm

Dodane:
Nowość na polskim rynku wynajmu samochodów. Arval Service Lease Polska, spółka z Grupy BNP Paribas, która jest liderem rynku wynajmu długoterminowego i zrównoważonej mobilności, wprowadza usługę wynajmu samochodów opartą na podobnych zasadach, jak popularne serwisy streamingowe z filmami i serialami. Arval Adaptiv to wynajem subskrypcyjny dla osób prywatnych i mikrofirm. Okres wynajmu pojazdu to od 1 do 24 miesięcy, a umowa może zostać zakończona bez żadnych konsekwencji finansowych w dowolnym momencie, z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia. Usługa będzie oparta na pojazdach z floty Arval.

Podobny model sprawdził się w przypadku wielu rodzajów internetowych treści takich, jak filmy czy muzyka, ale do tej pory nie był w naszym kraju dostępny w branży wynajmu.

– W Polsce istnieje coraz większe zapotrzebowanie na usługi oparte na użytkowaniu, a nie posiadaniu. Szczególnie młodzi konsumenci są już gotowi na ten model i mają znacznie mniejszą potrzebę kupowania rzeczy na własność. Dlatego postanowiliśmy zaoferować model subskrypcyjny, który umożliwia płacenie za auto tylko wtedy, gdy z niego korzystamy. Kiedy przestaje być nam potrzebne, możemy z niego zrezygnować bez żadnych zobowiązań – mówi Maciej Przyborowski, Connected Cars & Mobility Manager w Arval Service Lease Polska. – W dobie dużych opóźnień, a nawet odwoływanych dostaw nowych pojazdów, Arval Adaptiv może być też odpowiedzią na czasowe potrzeby związane z mobilnością – dodaje.

Ponieważ Arval w nowej usłudze wynajmie pojazdy używane, będą one dostępne od ręki. Klient korzystający z Arval Adaptiv może wybrać miesięczny limit przebiegu – od 1000 do 3000 km. Cena miesięcznej subskrypcji zaczyna się już od 1200 zł brutto. W ratę wliczona jest pełna obsługa pojazdu – ubezpieczenia, serwisowanie, przeglądy, assistance i samochód zastępczy. Oznacza to, że jedynym dodatkowym kosztem ponoszonym przez użytkownika, jest zakup paliwa.

Co różni usługę Arval Adaptiv od klasycznego wynajmu średnioterminowego?
• Jedna stała rata, niezależnie od długości kontraktu.
• Wybór konkretnego samochodu, a nie wyłącznie klasy pojazdu.
• Możliwość zwrotu auta w dowolnym momencie, z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia bez konsekwencji finansowych.

Nowa usługa wpisuje się w cele ustalone w strategii Arval Beyond. Jednym z jej założeń jest zapewnienie klientom elastycznych rozwiązań, w dużej mierze opartych na nowych technologiach (pakiet Connected & Flexible).

Oferta Arval Adaptiv dostępna jest na stronie internetowej: https://www.arval.pl/wynajem-konsumencki/arval-adaptiv.